Beweging

Beweging

Op eigen kracht fit worden, zonder afhankelijk te zijn van een personal trainer! 

Flex Gym biedt beweegadvies op maat. Flex Gym is aangesloten bij NL Actief.

Training-wide

Beweging

Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid. Het kan van alles zijn, van yoga tot wandelen met de hond of het rennen van een marathon. Belangrijk is dat je plezier hebt, zodat je het volhoudt. Wanneer je niet goed weet welke vorm van beweging bij jou past, gaan we dit samen onderzoeken. Soms weet je al welke sport je leuk vindt, of beoefen je al een sport maar wil je meer resultaat of motivatie. Of je wilt weer beginnen na een blessure of zwangerschap maar weet niet hoe.

Flex Gym biedt beweegadvies zodat je op eigen kracht kunt werken aan je fitheid. Deze werkwijze is gebaseerd op de Flex-Methode© : een stapsgewijze aanpak op basis van wat wetenschappelijk aantoonbaar werkt. Je krijgt persoonlijk advies op maat en wordt gecoacht om je doelen te behalen en resultaat te behouden. Regelmatig bewegen wordt en vanzelfsprekendheid.

Werkwijze

1. Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak stuur je ons een email.

2. Telefonische screening

Na ontvangst van je email nemen wij telefonisch contact op voor een korte screening. We beoordelen telefonisch of we je direct kunnen helpen, of dat het verstandiger is om je eerst naar de huisarts of fysiotherapeut door te verwijzen (De telefonische screening duurt 10 minuten).

3. Uitgebreide persoonlijke intake

Tijdens de uitgebreide persoonlijke intake bespreken we de reden voor je komt en je hulpvraag. De intake is bedoeld om een zo goed mogelijk inzicht te krijgen in jouw beweegpatroon en leefstijl. We nemen een uitvoerige vragenlijst met je door en doen indien nodig een aantal metingen zoals van je lichaamssamenstelling. Samen bepalen we je doelen. Indien nodig vindt overleg plaats met je behandeld arts. Na afloop van de intake maken we een afspraak voor het behandelconsult (De uitgebreide persoonlijke intake duurt 60 minuten).

4. Behandelconsult

Op basis van een uitvoerige analyse van alle verzamelde informatie uit de intake wordt een concreet plan op maat gemaakt om op een leuke en verantwoorde manier te bewegen of meer uit je sport te halen. Tijdens het behandelconsult wordt dit plan besproken. Het plan bevat op maat gemaakt beweegadvies, leefstijltips en een stapsgewijze methode om op een haalbare manier je doelen te bereiken (Het behandelconsult duurt 30 minuten).

5. Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we hoe het gaat. Er is aandacht voor jouw ervaringen, je krijgt informatie en praktische tips over beweging en leefstijl en je wordt gecoacht om je doelen te bereiken en resultaat te behouden. Het aantal benodigde vervolgconsulten bepalen we samen (Het vervolgconsult duurt 20 minuten, of langer in overleg).

Totaal

De basis van een gezond leven is voeding. Dat bepaalt zo’n zeventig procent van je resultaten op het gebied van fitheid en gezondheid. Ook elke dag minimaal een half uur matig intensief bewegen is daarbij essentieel. De beste resultaten in fitheid en gezondheid worden geboekt wanneer voeding en beweging perfect op elkaar zijn afgestemd. Naast separaat beweegadvies en voedingsadvies biedt Flex Gym ook de mogelijkheid om beide in een behandeltraject te integreren. Je leert zelfstandig op eigen kracht je doelen op het gebied van voeding en beweging te bereiken.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact op.