Beweging

Beweging

Beweeg jezelf gezond! Voel je fysiek en mentaal fitter en energieker door regelmatig te bewegen.

Flex Gym coacht je om de weg naar regelmatig bewegen te vinden, op een manier die bij jou past. Of om je sportresultaten te verbeteren en de motivatie in jezelf terug te vinden!

Flex Gym heeft jarenlange ervaring in leefstijlcoaching, personal training en mental strength training en is internationaal gecertificeerd in diverse trainingsvormen. Flex Gym is lid van NL Actief.

Training-wide

Beweging als medicijn

Regelmatig bewegen is essentieel voor je fysieke en mentale gezondheid. Je uithoudingsvermogen verbetert, je spieren worden sterker en je voelt je fysiek en mentaal fitter en energieker.

Bewegen helpt om een gezond gewicht te behouden en het verkleint het risico op chronische ziektes zoals diabetes type II, obesitas en hartfalen. Bovendien draagt het bij aan Healthy Ageing, door het proces van ouder worden te vertragen. Regelmatig bewegen verkleint het risico op depressieve symptomen. Het verbetert je gemoedstoestand en het functioneren van je hersenen. En het helpt om beter te ontspannen en dieper te slapen.

 • Beweegrichtlijnen
  Regelmatig bewegen betekent zo’n 150 tot 180 minuten bewegen per week. De wetenschappelijk onderbouwde richtlijn is: 5 dagen per week 30 minuten matig intensief zoals stevig wandelen, plus 3 dagen 20 minuten intensief zoals hardlopen en 2 dagen per week spierversterkende en balansoefeningen. Wanneer je wilt afvallen wordt geadviseerd dit te verdubbelen naar zo’n 300 minuten per week.*

Leefstijlcoaching

 • Coaching in beweging
  Belangrijk is dat je plezier hebt in het bewegen zodat je het volhoudt. Wanneer je niet goed weet welke vorm van beweging bij jou past en niet weet hoe je sporten moet inpassen in een druk leven, coachen wij je om dit te gaan onderzoeken en een passende oplossing te vinden. Soms weet je al welke sport je leuk vindt of beoefen je al een sport en wil je meer resultaat of meer motivatie. Of je wilt weer beginnen na een blessure of zwangerschap maar weet je niet hoe.
  Flex Gym heeft jarenlange ervaring met personal training en mental strength training. Wij coachen je om de weg naar regelmatig bewegen te vinden, op een manier die past bij jouw leven. Of om meer resultaat te boeken en om de motivatie en het doorzettingsvermogen in jezelf weer terug te vinden. Het startpunt is een uitgebreide analyse van jouw leefstijl en jouw kwaliteiten om op eigen kracht de leefstijl te creeren die jij graag wilt. Met de Flex Methode© wordt regelmatig bewegen een vanzelfsprekendheid.
 • Beweging, voeding en ontspanning in evenwicht
  De beste resultaten worden geboekt wanneer beweging, voeding en ontspanning in evenwicht zijn. Wanneer je bijvoorbeeld ontoereikend eet, kan dat een negatief effect hebben op je sportprestaties en mate waarin je kunt ontspannen. Daarom hanteren wij een integrale benadering van jouw leefstijl op basis van de Flex Methode©. Dus ook wanneer jouw coaching begint met de wens om fitter te worden, zullen we aandacht besteden aan je voeding en ontspanning. Wij kijken altijd naar jouw leefstijl als geheel voor optimaal resultaat.
 • Leefstijl coaching: Create your own health!
  Flex Gym is opgericht vanuit de overtuiging dat gezond leven voor iedereen mogelijk is, maar niet voor iedereen even makkelijk is. Iedereen heeft de kwaliteiten in zich om zijn doelen en wensen te realiseren, maar soms zit je vast in oude (ongezonde) patronen die lastig op eigen houtje te doorbreken zijn. Leefstijl coaching richt zich op het opsporen en doorbreken van deze patronen en het aanleren van nieuwe gezondere patronen. We leren je hoe je zelf de regie kunt te nemen over je leefstijl en op eigen kracht je doelen en wensen kunt realiseren: Create your own health! Leefstijl coaching maakt de weg naar een gezond leven makkelijker.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

*bron: Gezondheidsraad, WHO