Flex-Methode©

Flex-Methode©

Met de unieke Flex-Methode© leer je zelfstandig en op eigen kracht gezond en fit te leven. 

Voeding als basis voor gezondheid

Wij bieden geen voorgeschreven weekmenu’s of maaltijdvervangende producten.

Onze focus ligt bij voeding. Simpelweg omdat voeding zo’n 70 procent bepalend is voor fitheid en gezondheid. En omdat er veel onduidelijk is over voeding, als gevolg van vele trends en hypes die voorschrijven wat je wel of niet zou moeten eten. Flex Gym biedt voedingsadvies op maat. Wij leren je zelfstandig en op eigen kracht gezond te eten en je doelen te bereiken.  Omdat Flex Gym is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, worden geleiding door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Lees meer: Voeding.

Zelfstandig bewegen in plaats van personal training

Wij zijn niet de personal trainer die met je naar de sportschool gaat.

Bewegen is essentieel voor een gezond leven. Bewegen kan van alles zijn, van volleybal tot een strandwandeling. Belangrijk is dat je plezier hebt, zodat je het bewegen volhoudt. Flex Gym biedt beweegadvies op maat, om uit te vinden welke vorm van beweging het best bij jou past, om meer resultaat uit je sport te halen of om je sport na een blessure of zwangerschap weer op te pakken. Zodat jij zelfstandig fit kunt blijven zonder afhankelijk te zijn van een personal trainer. Lees meer: Beweging.

Flex Methode© doet wat bewezen werkt

Voor blijvend resultaat, zul je structureel anders met voeding en beweging moeten omgaan. We tell it like it is.

De Flex Methode© in een unieke op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen gebaseerde methode voor advies en begeleiding op het gebied van voeding en beweging. De methode ontwikkelt zich voortdurend aan de hand van recente inzichten. Wij doen uitsluitend wat bewezen werkt. Wij volgen geen trends en verkopen geen wondermiddelen. Wij geloven niet in wekelijkse sessies met een personal trainer, voorgeschreven weekmenu’s of maaltijdvervangende producten zoals pillen, repen en shakes. We leren je zelfstandig op eigen kracht gezonder te leven. Advies en begeleiding bij Flex Gym duren daarom nooit langer dan noodzakelijk. Gezond eten en regelmatig bewegen heeft voor iedereen een andere betekenis en invulling. En dat is prima, want ieder mens is uniek. Er bestaat geen standaardaanpak die voor iedereen op precies dezelfde manier werkt. De Flex-Methode© is professioneel maatwerk en een integrale benadering van alle aspecten van jouw gezondheid en manier van leven. De Flex Methode© kent drie onderdelen:

1.Nulmeting

Elke behandeling start met een uitgebreide intake aan de hand van een vragenlijst waar nodig aangevuld met een gezondheid- en fitheidstest, om inzicht te krijgen in jouw gezondheid en leefstijl. Aan de hand van deze nulmeting bepalen we samen jouw doelen en wordt een voeding- beweeg- of totaaladvies ontwikkeld. Waar nodig werken we samen met je huisarts of behandeld specialist.

2.Voortgangsmeting

Meten is weten. Periodiek wordt je voortgang gemeten en besproken. Aan de hand van de tussentijdse resultaten en ervaringen kan de gekozen aanpak verder worden verfijnd en afgestemd op wat voor jouw lichaam het beste werkt. Zo is vooruitgang gegarandeerd.

3.Nazorg

Flex Gym begeleidt je naar een gezond en fit leven. Ook wanneer je doelen zijn bereikt, kun je bij Flex Gym terecht. Bijvoorbeeld voor eenmalige of periodieke evaluatie of voor extra ondersteuning om je nieuwe gewoonten zo goed mogelijk vol te houden.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact op.