Healthy Ageing

Healthy Ageing

Flex Gym is gespecialiseerd in Healthy Ageing: Gezond en actief ouder worden en gelukkig blijven. Leefstijl, voeding, beweging en mentale gezondheid zijn essentieel.

Als gecertificeerd seniorencoach, voedingsdeskundige en Phd in Social and Behavioural Sciences, met specialisaties gezondheid- en ouderenpsychologie en nutri- gerontologie biedt Flex Gym ondersteuning bij het proces van ouder worden. Daarnaast biedt Flex Gym praktische tips en begeleiding in voeding en beweging voor senioren. 

Healthy Ageing

Healthy Ageing betekent: gezond en actief ouder worden en zo lang mogelijk gelukkig en maatschappelijk betrokken blijven. Healthy Ageing omvat alles in het leven. Van beweging en voeding tot zingeving, geluk, gezondheid, werk, familie en vrienden. Leefstijl speelt daarbij een essentiële rol.

Nederland vergrijst

Nederland kent ruim 3 miljoen inwoners van 65 jaar of ouder. Dat aantal zal komende jaren toenemen. Tegelijkertijd zijn er steeds minder jonge mensen om de zorg voor ouderen te dragen. Gezond, actief en gelukkig ouder worden en maatschappelijk betrokken blijven zijn daarom essentieel. Het is helaas nog niet vanzelfsprekend dat ouderen betrokken worden, dat aan hen gedacht wordt, dat begeleiding op hen gericht is, of dat ouderen zelf daartoe het initiatief nemen.

Healthy Ageing is nieuw

Healthy Ageing is een relatief nieuw thema, dat internationaal steeds meer aandacht krijgt. Onderzoeksinstituten, bedrijven en maatschappelijke organisaties werken nu vaker samen om te komen tot inzichten en oplossingen om healthy ageing mogelijk te maken. Via Tips houdt Flex Gym je op de hoogte van de recente ontwikkelingen.

Flex Gym is specialist in Healthy Ageing

Leefstijl, voeding, beweging en mentale gezondheid spelen een grote rol bij Healthy Ageing. Flex Gym draagt op praktisch wijze bij aan Healthy Ageing: Door coaching bij het proces van ouder worden en door advies en begeleiding in voeding en beweging voor senioren. Doel is het stimuleren en ondersteunen van de eigen zelfstandigheid en het leren op eigen kracht gezond en fit ouder te worden. Uitgangspunt is de Flex-Methode©,die doet wat wetenschappelijk bewezen werkt. Iedereen is anders en Flex Gym biedt maatwerk.

Proces van ouder worden

Ouder worden is een complex proces met positieve en negatieve kanten. Senioren kunnen terugkijken op mooie levenservaringen en hebben tijd om te genieten van hun welverdiende rust en hobby’s. Ouderdom komt echter ook met gebreken zoals lichamelijke ongemakken of cognitieve veranderingen zoals minder goed kunnen onthouden. Ook eenzaamheid, verlies van dierbaren, relatieproblemen of vraagstukken van zingeving kunnen een rol spelen.

Flex Gym is gecertificeerd seniorencoach en biedt oplossingsgerichte coaching bij het proces van ouder worden. Uitgangspunt is dat jij de expert bent over je eigen leven. Flex Gym vertrouwt in je kwaliteiten en leert je je eigen vaardigheden in te zetten om te komen tot een verbetering. De verbetering staat centraal.

Voeding en beweging voor senioren

Voeding en beweging zijn een essentieel onderdeel van Healthy Ageing. Voeding speelde tot voor kort nauwelijks een rol in de geneeskunde. Pas recent groeit het inzicht in het belang van goede voeding voor de gezondheid en specifiek voor ouderen: het vakgebied van nutri- gerontologie. Senioren hebben een andere voedingsbehoefte dan jongeren, mede als gevolg van lichamelijke verouderingsprocessen zoals veranderde smaak en verminderde eetlust. Ook overgewicht en ziektes zoals diabetes kunnen een rol spelen. Gezonde voeding kan ertoe bijdragen dat ouderen langer fysiek en mentaal fit blijven.

Flex Gym is gecertificeerd en ervaren in het begeleiden van senioren in voeding en beweging. Ook beweging is geen vanzelfsprekendheid. Lichamelijke en mentale klachten, eenzaamheid, onzekerheid en gebrek aan energie kunnen ertoe leiden dat senioren inactief worden. Eenmaal inactief is de stap naar UNHealthy Ageing snel gezet. Flex Gym biedt voedingsadvies en beweegadvies, met speciale aandacht voor de aspecten van het ouder worden.