In- Company

In- Company

Investeren in de leefstijl van medewerkers loont. Flex Gym adviseert bedrijven en instellingen bij de ontwikkeling van leefstijlbeleid, biedt concrete instrumenten voor de uitvoering ervan en voert evaluaties uit om de behaalde effecten te meten. Flex Gym heeft jarenlange wetenschappelijke onderzoeksexpertise en ervaring in diverse functies in publieke en private organisaties.

Healthy-Company-wide

Investeren loont

Een op de zes medewerkers heeft burn- out klachten. Ruim de helft van de Nederlanders heeft een ongezonde leefstijl, beweegt te weinig, heeft overgewicht en slaapt slecht. Dertig procent van alle werkende vrouwen in Nederland zit in de overgang en ruim 80% van hen ervaart klachten die leiden tot ziekteverzuim.

Investeren in de mentale, emotionele en fysieke gezondheid van uw medewerkers werkt preventief en curatief. Het vermindert ziekteverzuim, draagt bij aan de werksfeer en kan de productiviteit met 20% verhogen. Bovendien vergroot het de kans dat uw medewerkers ook op latere leeftijd langer kunnen doorwerken.*

Medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor hun gezondheid en leefstijl. Als werkgever kunt u dit stimuleren. Wij kunnen u hierbij adviseren en ondersteunen.

Onze expertise

Flex Gym adviseert en begeleidt bedrijven en instellingen bij de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van leefstijlbeleid. Dit doen wij vanuit onze wetenschappelijke expertise op het gebied van beleidsontwikkeling en evaluatie en vanuit jarenlange ervaring in diverse functies in management, uitvoering en staf in zowel publieke als private organisaties. Meer informatie over ons leest u hier.

Beleidsontwikkeling en evaluatie

Vanuit wetenschappelijke expertise en jarenlange onderzoekservaring op het gebied van beleidsontwikkeling en evaluatie, kan Flex Gym u adviseren hoe u zo succesvol mogelijk leefstijlbeleid kunt ontwikkelen om de beoogde effecten te realiseren. Een goede beleidsvoorbereiding is het halve werk. Daarnaast kan Flex Gym u begeleiden bij de opzet en uitvoering van de evaluatie van uw beleid en desgewenst deze evaluatie voor u uitvoeren.

Beleidsuitvoering

Essentieel voor het succes van uw leefstijlbeleid is dat een gezonde leefstijl structureel aandacht krijgt en wordt verankerd in de structuur en cultuur van uw organisatie. Flex Gym biedt u advies over praktische en betaalbare manieren om dit te realiseren.

Bijvoorbeeld door de leefstijl van uw medewerkers een vast onderwerp van personeelsgesprekken te maken. Dit biedt de mogelijkheid om preventief te handelen in samenwerking met uw medewerker en vergroot de kansen op duurzame inzetbaarheid. Of de ontwikkeling van gezonde bedrijfsgewoontes zoals het recht onbereikbaar te zijn na werktijd of elke twee uur werk af te wisselen met 10 minuten ontspanning. Denk ook aan de invoering van ‘health nudges’ op de werkplek om gezond gedrag onbewust te stimuleren, zoals het kiezen van fruit in plaats van koek in de kantine.

Flex Gym werkt bij de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van leefstijlbeleid graag samen met uw arbodienst, re-integratiedienst, bedrijfsfitness, maatschappelijk werk en human- resource afdeling. Bovendien bieden wij u een aantal concrete instrumenten om uitvoering te geven aan leefstijlbeleid:

  • Sportieve bedrijfsbijeenkomsten
    Samen sporten verbindt. Bijvoorbeeld samen met collega’s een aantal kilo’s afvallen of een marathon lopen voor een goed doel. Flex Gym ontwikkelt deze groepsprogramma’s op maat en coacht de groep met leefstijltips om samen het doel te halen. Een ‘bootcamp in suit’ kan een leuke start zijn van een bedrijfsbijeenkomst en kan een enorme impuls geven aan bijvoorbeeld lastige verandertrajecten. Flex Gym verzorgt sportieve bedrijfsbijeenkomsten en kan voor u optreden als ervaren moderator bij veranderprocessen.
  • Leefstijl lezing
    Tijdens de Leefstijl-lezing op uw werklocatie worden alle aspecten van een gezonde leefstijl behandeld zoals over voeding, beweging en stressmanagement. De lezing wordt voor uw bedrijf op maat gemaakt.
  • Inloopspreekuur
    Het inloopspreekuur wordt georganiseerd op uw werklocatie, eenmalig of periodiek. Uw medewerkers kunnen dan terecht met individuele vragen en krijgen kort leefstijladvies op maat. Het inloopspreekuur kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een medische keuring door uw bedrijfsarts of als onderdeel van een vitaliteitsweek.

Meer informatie

Wij denken graag met u mee! Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem geheel vrijblijvend contact op.

 *bron: Trimbos Instituut; Volksgezondheidenzorg; CBS; Womeninc