Ontspanning

Ontspanning

Ontspan jezelf gezond! Ontspanning is essentieel voor je fysieke en mentale gezondheid.

Flex Gym coacht je op een gezonde manier om te gaan met stress, effectief je tijd en energie te verdelen en je slaapkwaliteit te optimaliseren.

Flex Gym heeft jarenlange ervaring in leefstijlcoaching en mental strength training met toepassing van inzichten en technieken uit de wetenschap, human resource management, mindfulness en meditatie.

 

Ontspanning als medicijn

Het belang van elke dag ontspannen wordt vaak onderschat. We zijn altijd druk en steken onze tijd vaak liever in alles wat we moeten doen op een dag, in plaats van in even helemaal niets doen. Toch zijn dagelijks ontspannen en goed slapen essentieel voor onze fysieke en mentale gezondheid

Ruim 30% van Nederland voelt zich oververmoeid. Stress is beroepsziekte nummer 1. Zo’n 1,3 miljoen werkende Nederlanders heeft burnout klachten. Piekeren, angsten, depressies en slecht slapen komen vaak voor.

Overmatige stress, depressieve gevoelens en slecht slapen zijn een belangrijke oorzaak van diverse lichamelijke klachten en hormonale en chemische verstoringen in het lichaam. Maar ook van chronische ziektes zoals obesitas, diabetes type II, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, hartfalen en depressie. Langdurig mentaal en emotioneel uit balans zijn, kan blijvende schade toebrengen aan de hersenen waardoor nadenken, onthouden en goed omgaan met emoties en spanningen lastiger worden.

Elke dag ontspannen, een goede nachtrust en goed omgaan met spanningen zodat het niet aanvoelt als negatieve stress zorgen ervoor dat we mentaal en emotioneel kunnen herstellen en opladen.

Dagelijks ontspannen vermindert lichamelijke klachten zoals spierspanningen en maag-darmklachten en verbetert diverse lichaamsprocessen. Het verkleint het risico op chronische ziekten, houdt de hersenen gezond en draagt bij aan Healthy Ageing door het proces van ouder worden te vertragen.*

Leefstijlcoaching

 • Coaching in ontspanning
  Flex Gym heeft jarenlange ervaring in leefstijlcoaching en mental strength training met toepassing van inzichten en technieken uit de wetenschap, human resource management, mindfulness en meditatie.
  We coachen je om op eigen kracht een ontspanningspatroon te ontwikkelen dat past bij jouw manier van leven. Met praktische tips en oefeningen. Je leert hoe je je tijd en energie effectief kunt verdelen gedurende de dag en je slaapkwaliteit kunt optimaliseren. Het startpunt is een uitgebreide analyse van jouw leefstijl en jouw kwaliteiten om op eigen kracht de leefstijl te krijgen die jij graag wilt. Met de Flex Methode© wordt een goed ontspanningspatroon een vanzelfsprekendheid.
 • Ontspanning, voeding en beweging in evenwicht
  De beste resultaten worden geboekt wanneer ontspanning, voeding en beweging in evenwicht zijn. Wanneer je bijvoorbeeld veel stress hebt, voel je je sneller vermoeid en heb je meer snack- trek. Daarom hanteren wij een integrale benadering van jouw leefstijl op basis van de Flex Methode©. Dus ook wanneer jouw coaching begint met de wens om beter om te gaan met spanning en stress, zullen we aandacht besteden aan je voeding en beweegpatroon. Wij kijken altijd naar jouw leefstijl als geheel voor optimaal resultaat.
 • Leefstijlcoaching: Create your own health!
  Flex Gym is opgericht vanuit de overtuiging dat gezond leven voor iedereen mogelijk is, maar niet voor iedereen even makkelijk is. Iedereen heeft de kwaliteiten in zich om zijn doelen en wensen te realiseren, maar soms zit je vast in oude (ongezonde) patronen die lastig op eigen houtje te doorbreken zijn. Leefstijlcoaching richt zich op het opsporen en doorbreken van deze patronen en het aanleren van nieuwe gezondere patronen. We leren je hoe je zelf de regie kunt te nemen over je leefstijl en op eigen kracht je doelen en wensen kunt realiseren: Create your own health! Leefstijlcoaching maakt de weg naar een gezond leven makkelijker.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op!

*bron: TNO, Gezondheidsraad.