Tarieven

Tarieven

Investeren in je gezondheid is het meest waardevolle kado dat je jezelf kunt geven!
Flex Gym is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland en door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Er zijn diverse mogelijkheden voor vergoeding van coaching.

Vergoedingen

 • Via de zorgverzekeraar
  Veel zorgverzekeraars bieden geheel of gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende verzekering voor coaching door een Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland gecertificeerde/ geregistreerde coach. Daarnaast zijn er vergoedingen vanuit de basisverzekering voor (niet gecontracteerde) leefstijlcoaches geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland. Informeer bij je zorgverzekeraar of bespreek de mogelijkheden met je huisarts.
 • Via de werkgever
  Veel werkgevers reserveren een opleidingsbudget voor persoonlijke ontwikkeling of coaching van medewerkers. De kosten van een coachingstraject zijn vaak aanzienlijk lager dan van een cursus. Bovendien is een coachingstraject effectiever omdat maatwerk wordt geboden. Bespreek met je werkgever de mogelijkheden.
 • Via de Belastingdienst
  Wanneer je de kosten voor coaching zelf betaalt, zijn de kosten inclusief de BTW mogelijk als scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Het doel van het coachingstraject moet dan gericht zijn op verandering van je positie of het op peil houden of verbeteren van je kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit (toekomstige) arbeid. Verbeteren van je fysieke of mentale gezondheid kan tot die mogelijkheden behoren. Neem voor meer informatie contact op met de Belastingdienst.
 • Je bent ondernemer
  Kosten voor coaching voor ondernemers kunnen fiscaal aftrekbaar zijn als bedrijfskosten en de BTW (21%) kun je terugvragen. Neem voor meer informatie contact op met de Belastingdienst.
 • Via de bedrijfsarts of Arbodienst
  Werkgevers kunnen de kosten voor coaching vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Deze wet is erop gericht om langdurig ziekte van medewerkers terug te dringen door snel en effectief ingrijpen. Werkgever en medewerker zijn beiden verplicht om alles in het werk te stellen om het herstel te bevorderen. Een gezonde leefstijl draagt hieraan bij. Bespreek dit met je werkgever of bedrijfsarts.
 • Via het UWV
  Als je een uitkering ontvangt, biedt het UWV financiële middelen voor je herstel en re-integratie. Geheel of gedeeltelijke vergoeding van leefstijlcoaching via een Individuele Re-integratie Overeenkomst met het UWV behoort tot de mogelijkheden. Informeer bij het UWV.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze tarieven en de mogelijkheden voor vergoeding, neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee.