Voeding

Voeding

Nooit meer op dieet en toch blijvend resultaat op eigen kracht! 

Flex Gym is gespecialiseerd in gewichtsbegeleiding, sportvoeding en nutri-gerontologie.

Flex Gym biedt voedingsadvies op maat dat door zorgverzekeraars wordt vergoed

Voeding-wide

Voeding

Je ideale gewicht bereiken? Meer energie? Betere sportprestaties? Gezond oud? Minder overgangsklachten?

Flex Gym leert je om je voedingspatroon blijvend op orde te krijgen. Gezond eten op een manier die bij je past.

Geen voorgeschreven weekmenu’s of maaltijdvervangende producten! Je leert te luisteren naar je lichaam.

De behandeling is gebaseerd op de Flex-Methode© : een stapsgewijze aanpak op basis van wat wetenschappelijk aantoonbaar werkt. Je krijgt persoonlijk advies op maat en wordt gecoacht om je doelen te behalen en resultaat te behouden. Gezond eten wordt een vanzelfsprekendheid.

Werkwijze

1. Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak stuur je ons een email.

2. Telefonisch screening

Na ontvangst van je email nemen wij telefonisch contact op voor een korte screening. We beoordelen telefonisch of we je direct kunnen helpen, of dat het verstandiger is om je eerst naar de huisarts door te verwijzen voordat de behandeling gestart wordt. Indien de behandeling direct gestart kan worden, vragen we je een aantal dagen je eetpatroon bij te houden. (De telefonisch screening duurt 10 minuten).

3. Uitgebreide persoonlijke intake

Tijdens de uitgebreide persoonlijke intake bespreken we de reden voor je komst en je hulpvraag. De intake is bedoeld om een zo goed mogelijk inzicht te krijgen in jouw voeding- leef- en beweegpatroon. We nemen een uitvoerige vragenlijst met je door en doen een aantal metingen zoals van je gewicht en lichaamssamenstelling. Samen bepalen we je doelen. Indien nodig vindt overleg plaats met je behandelend arts. Na afloop van de intake maken we een afspraak voor het behandelconsult. (De uitgebreide persoonlijke intake duurt 60 minuten)

4. Behandelconsult

Op basis van een uitvoerige analyse van alle verzamelde informatie uit de intake wordt een persoonlijk behandelplan op maat opgesteld, zodat jij zo goed mogelijk je doelen kunt bereiken. Tijdens het behandelconsult wordt dit behandelplan besproken. Het behandelplan bevat op maat gemaakt voedingsadvies, beweegtips en een stapsgewijze methode om op een haalbare manier je doelen te bereiken (Het behandelconsult duurt 30 minuten).

5. Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we hoe het gaat. Er is aandacht voor jouw ervaringen, je krijgt informatie en praktische tips over voeding en beweging en je wordt gecoacht om je doelen te bereiken en resultaat te behouden. Ook wordt je voortgang gemeten en gewogen. Het aantal benodigde vervolgconsulten bepalen we samen. (Een vervolgconsult duurt 20 minuten, of langer in overleg).

Totaal

De basis van een gezond leven is voeding. Dat bepaalt zo’n zeventig procent van je resultaten op het gebied van fitheid en gezondheid. Ook elke dag minimaal een half uur matig intensief bewegen is daarbij essentieel. De beste resultaten in fitheid en gezondheid worden geboekt wanneer voeding en beweging perfect op elkaar zijn afgestemd. Naast separaat voedingsadvies of beweegadvies biedt Flex Gym ook de mogelijkheid om beide in een behandeltraject te integreren. Je leert zelfstandig op eigen kracht je doelen op het gebied van voeding en beweging te bereiken.

Kosten worden vergoed

Flex Gym is gespecialiseerd in gewichtsbegeleiding, sportvoeding en nutri- gerontologie (voeding voor ouderen). Flex Gym is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Begeleiding is direct toegankelijk zonder doorverwijzing van de huisarts en wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact op.