Voeding

Voeding

Eet jezelf gezond! Met een gebalanceerd voedingspatroon bereik je een gezond gewicht, betere (sport)prestaties, meer energie en minder fysieke en mentale klachten.

Flex Gym biedt leefstijlcoaching waarbij je een gezond voedingspatroon ontwikkelt dat bij jou past. Want iedereen is uniek en voeding is maatwerk. Geen dieet, wel blijvend resultaat!

Flex Gym is gespecialiseerd in gewichtsbegeleiding, sportvoeding, emotie-eten en Healthy Ageing: het aanpassen van je voeding aan veranderende behoeften die horen bij het ouder worden.

Voeding-wide

Voeding als medicijn

Gezond eten houdt je fysiek en mentaal gezond. Het geeft je voedingsstoffen en energie om optimaal te presteren en een gezond gewicht te behouden. Goede voeding ondersteunt cognitieve en emotionele hersenfuncties en een goede darmflora verkleint de kans op depressies.

Meer dan 50% van alle Nederlanders heeft overgewicht, beweegt te weinig en heeft stress. Een ongezonde leefstijl is een belangrijke oorzaak van chronische ziektes zoals diabetes type II, hartfalen, kanker, beroertes en depressie. Met jaarlijks zo’n 35.000 doden en 9 miljard euro aan zorguitgaven tot gevolg.

Gezonde voeding en een gezond gewicht verkleinen het risico op deze chronische ziektes en helpt bij de genezing ervan. Ook heeft gezonde voeding een significant effect op het verminderen van andere klachten zoals overgangsklachten, reumatische aandoeningen, prikkelbare darm en vermoeidheid. Gezonde voeding en een gezond gewicht maken bewegen en ontspannen makkelijker.*

Leefstijlcoaching

 • Coaching in voeding
  Flex Gym heeft jarenlange ervaring in voedingscoaching, met fantastische resultaten. Wij coachen je om een gebalanceerd en volwaardig voedingspatroon te ontwikkelen dat past bij jouw leven. Gezond eten op een manier die bij jou past. Want iedereen is uniek en ieder lichaam reageert anders op voeding. Geen hypes, voorgeschreven weekmenu’s of maaltijdvervangende producten want voeding is maatwerk. Wij doen uitsluitend wat wetenschappelijk bewezen werkt.
  We geven je praktische tips en informatie over voeding. Je leert te luisteren naar je lichaam en we coachen je hoe je zelfstandig je voedingspatroon kunt aanpassen aan de specifieke behoeften die horen bij jouw manier leven. Het startpunt is een uitgebreide analyse van jouw leefstijl en jouw kwaliteiten om op eigen kracht de leefstijl te krijgen die jij graag wilt. Met de Flex Methode© wordt gezond eten wordt een vanzelfsprekendheid.
 • Voeding, beweging en ontspanning in evenwicht
  De beste resultaten worden geboekt wanneer voeding, beweging en ontspanning in evenwicht zijn. Wanneer je bijvoorbeeld slecht slaapt, kan dat een negatief effect hebben op je gewicht en je sportprestaties. Daarom hanteren wij een integrale benadering van jouw leefstijl op basis van de Flex Methode©. Dus ook wanneer jouw coaching begint met de wens om af te vallen, zullen we aandacht besteden aan beweging en ontspanning. Wij kijken altijd naar jouw leefstijl als geheel voor optimaal resultaat.
 • Leefstijlcoaching: Create your own health!
  Flex Gym is opgericht vanuit de overtuiging dat gezond leven voor iedereen mogelijk is, maar niet voor iedereen even makkelijk is. Iedereen heeft de kwaliteiten in zich om zijn doelen en wensen te realiseren, maar soms zit je vast in oude (ongezonde) patronen die lastig op eigen houtje te doorbreken zijn. Leefstijlcoaching richt zich op het opsporen en doorbreken van deze patronen en het aanleren van nieuwe gezondere patronen. We leren je hoe je zelf de regie kunt te nemen over je leefstijl en op eigen kracht je doelen en wensen kunt realiseren: Create your own health! Leefstijlcoaching maakt de weg naar een gezond leven makkelijker.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

*bron: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu; Gezondheidsraad.